Ateliere Practice

Sesiunile de instruire au rolul de a vă oferi o perspectivă detaliată și abordări noi care vă vor aduce un plus de valoare activităților operaționale și strategice.  

Anul acesta, experții noștri au pregătit 4 sesiuni de instruire:
 

M.App City – un ecosistem informațional

La început am introdus computerul în activitatea instituției pentru a redacta documente, apoi am început să construim evidențe cu documente și registre electronice. Trecând de la computerul personal la sistemele informatice am început să digitalizăm în organizație câte un flux de lucru, apoi un departament și am creat sisteme cheie în organizație, fără de care astăzi o organizație nu ar putea exista. S-au creat registre naționale și am început să digitalizăm fluxuri de lucru cu impact național. Pe acest drum al digitalizării, precum un explorator, nu am știut unde vom ajunge. Am explorat destul, iar acum e timpul să construim sistematic o lume digitală: o casă inteligentă, un aeroport sau o rafinărie inteligentă, un oraș inteligent și de ce nu, o națiune inteligentă!

Vino să îți arătăm cum am pornit pe acest drum și alătură-te inițiativei de maturizare digitală a cetățenilor, a locurilor, a orașelor și a națiunii!

 

Orașul/Teritoriul meu Digital: Managementul integrat al datelor

Realitatea digitală se creează zi de zi prin efortul continuu și sistematic al tuturor actorilor dintr-un teritoriu. Iată câteva elemente care contează: contribuția grupului - efortul conjugat are valoare mai mare decât inițiativele cumulate individuale; timpul după care informația colectată devine disponibilă tuturor celor care au nevoie de ea; efortul de prelucrare pentru a o face disponibilă; accesibilitatea informației - la momentul dorit, în structuri deschise și formate ușor de integrat. Află mai multe despre cum să-ți creezi azi realitatea ta digitală participând la atelierul Orașul/Teritoriul meu digital.

 

Orașul/Teritoriul meu Dinamic: Eficiență prin interoperabilitate

Te afli în mijlocul cerințelor care se îndesesc pe zi ce trece cu resurse din ce în ce mai puține? Nu poți finaliza singur o activitate pentru că totul a devenit complex și conectat? Ai de respectat și obiective de performanță? Ce e de făcut? Află cum poți folosi interoperabilitatea în sprijinul tău.

 

Orașul/Teritoriul meu Strategic: Instrumente interactive de analiză și simulare pentru modelarea strategiilor teritoriale

Te-ai întrebat cum poți să monitorizezi realizarea strategiei de dezvoltare teritorială, să o faci cunoscută tuturor celor care pot contribui și să fie asumată? Cum ar trebui modelată aceasta pentru un teritoriu, astfel încât fiecare dintre cei care pot contribui să folosească instrumente care vorbesc singure și îi ajută să ia decizii? Participă la atelierul Orașul/Teritoriul meu Strategic și vei afla.