OGC și Grupul Khronos®, colaborează pentru îmbunătățirea interoperabilității dintre comunitatea designerilor grafici 3D și cea geospațială

Consorțiul Open Geospatial (OGC) și Grupul Khronos vor coopera pentru a promova în comun standardele geospațiale deschise cu privire la realitatea augmentată și virtuală, simularea distributivă și conținutul 3D.

Compus din companii de top din domeniul IT la nivel mondial, membrii consorțiului vor iniția o serie de acțiuni pentru a dezvolta și studia cazuri și cerințe privind standardele geospațiale cu privire la reprezentațiile grafice 3D, VR, AR, APIs.

Părțile vor colabora și pentru a evalua stadiul actual al standardelor adoptate până în prezent în domeniile amintite mai sus, dar și la identificarea altor standarde potențiale care să faciliteze interoperabilitatea datelor relevante și capabilitățile hardware ale datelor geospațiale diseminate și cercetate.

Mai mult, OGC va adopta standardele Khronos publicate ca parte din standardele sale de bază acolo unde se consideră adecvat sau în cazurile în care standardele Khronos sunt menționate în mod normativ de standardele OGC.

„OGC și Khronos împărtășesc mulți membri și obiective comune, iar cele două organizații au colaborat informal ani de zile. În stabilirea acestei relații, organizațiile noastre pot să alinieze mai eficient datele 3D și standardele grafice pentru a oferi dezvoltatorilor și utilizatorilor un set mai consistent de opțiuni pentru vizualizarea și prelucrarea 3D”, a afirmat Scott Simmons, Directorul Executiv al Programului de Standardizare al OGC.

Președintele grupului Khronos, Neil Trevett, a comentat: „Khronos acordă o mare valoare relației noastre productive de lucru cu OGC și suntem foarte motivați de această legătură formală pentru a permite o cooperare mai eficientă. Vedem o aliniere puternică între organizații și salutăm oportunitatea de a colabora pentru a oferi o bază puternică fundamentată pe standarde pentru OGC pentru a accesa în mod portabil hardware și resurse 3D, VR și AR. Împreună, putem permite comunității geospațiale capabilități noi captivante.”

Cele două organizații au mai colaborat și în trecut la standardele cu privire la vizualizarea web, cum ar fi Standardul OGC 3D Portrayal și membrii Khronos au contribuit în mod activ la Grupul de lucru al Grupului de Management al Informațiilor 3D al OGC și la diferitele eforturi de standardizare care au apărut din acest grup.

Aflați mai multe despre Khronos® și OGC.

 

Sursa: http://www.opengeospatial.org/pressroom/pressreleases/2885

 

COD A1, U1, O1