INTERGEO 2015 debutează astăzi la Stuttgart

Astăzi, 15 septembrie, debutează la Stuttgart, INTERGEO conferința internațională dedicată soluțiilor geospațiale, geodeziei și managementului informațiilor din teren, a cărei temă centrală este „Geospatial 4.0”. Mai multe divizii ale corporației Hexagon vor fi prezente: Leica Geosystems, Hexagon Geospatial și Intergraph SG&I. De asemenea, Ola Rollén, CEO și Președinte Hexagon va participa în cadrul unei mese rotunde care va dezbate situația industriei geospațiale în piețele emergente. Din România, va participa o echipă formată din reprezentanți ai Intergraph Computer Services şi ai unor Instituții Naționale de Cadastru.

Leyca Geosystems aduce în zona expozițională cele mai noi tehnologii de captare a realității, care vor putea fi testate în cadrul unor demonstrații publice. Este vorba atât de noua tehnologie touch Leica Captivate cât și de Leica Pegasus Backpack, cel mai recent „weareable” (scanner mobil) dezvoltat de companie, finalist în cadrul competiției Wichmann Award.

John Welter, Președintele diviziei Leica Geosystems Geospatial Solutions va prezenta programul Hexagon Imagery, iar Hexagon Geosystems va găzdui un eveniment dedicat analizei proceselor geospațiale în cadrul Autorităților Naționale de Cadastru, care va deschide dialogul despre noile sisteme și soluții care cresc eficiența utilizatorilor din cadrul instituțiilor de profil.

Complementar, reprezentanții Hexagon Geospatial vor susține trei prezentări în plen, pe teme legate de big date și cloud, precum și multiple sesiuni tehnice de tip hands-on a suitei Hexagon Smart M.Apps, care oferă utilizatorilor un mod nou de înțelegere și partajare a experiențelor geospațiale.

Intergraph SG&I a fost nominalizată în cadrul  Wichmann Innovation Award pentru inițiativa Green GIS, al cărei obiectiv este reducerea volumului de geodate și economisirea spațiului de stocare prin compresia datelor. Aplicațiile din categoria Green GIS cresc eficienţa IT-ului şsi contribuie la reducerea amprentei de carbon şi a costurilor.